Bøger / faglitteratur / erindringer

Snot og harsk : erindringer


Beskrivelse


Kunstsamler, gallerist, kurator, debattør, provokatør, operaentusiast og mæcen John Hunov (f. 1936) fortæller om sit begivenhedsrige liv blandt kunstnere og andet godtfolk. Anekdoter og historier fra kunstens verden veksler med barndomserindringer, operabesøg og udfald mod den herskende smag.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Andreasen

2007

John Hunov er en af Danmarks største kunstsamlere og en institution i kunstlivet. Kedelig er han ikke, og hans erindringer er underholdende læsning.

Det hele kommer lidt hulter til bulter. En erindring fører en anden med sig, så oplevelser med opera, litteratur og kunst blandes med anekdoter om samarbejdet med danske og udenlandske kunstnere. Bankmanden Hunov har været tæt på Fluxus-kunstnere som Arthur Köpcke og Joseph Beuys, og miljøet omkring Eks-skolen med Nørgaard, Kirkeby, Gernes og Richard Winther. Som kurator har han været involveret i udstillinger, hvoraf mange stadig huskes som epokegørende. Bogen præges også af mange harske, ikke særlig velunderbyggede, udfald mod dette og hint. Provokatøren og debattøren fornægter sig ikke. Man får et indblik i samlerens passioner; men mennesket Hunov bliver man ikke rigtig klog på. Dertil er ophobningen af erindringerne for flimrende. Stoffet suppleres af billeder fra det private fotoalbum og afsluttes med en imponerende liste over bidrag til publikationer, udstillinger, radio- og tv-udsendelser m.m.

De "hunovske" samlinger har tidligere været beskrevet i forskellige udstillingskataloger; men bogen her er det første forsøg på at beskrive et helt livs indsats i kunstens tjeneste.

John Hunov sætter ikke sit lys under en skæppe, og det er der næppe heller grund til. Bogen er nok som manden. Springende i fuld fart. Underholdende; men måske mest for de indviede.


Weekendavisen

d. 11. jan. 2008

af

af

Susanne Fabricius

d. 11. jan. 2008


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2007

af

af

Lars Ole Knippel

d. 5. dec. 2007


Politiken

d. 11. dec. 2007

af

af

Peter Michael Hornung

d. 11. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 1. dec. 2007

af

af

Torben Weirup

d. 1. dec. 2007