Bøger / faglitteratur / biografier

So long, Marianne : en kærlighedshistorie


Beskrivelse


Om norske Marianne Jensens (f. 1935) forhold til Leonard Cohen (f. 1934) i 1960'erne hvor forfatteren Cohen udviklede sig til sangeren og musikeren Cohen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 29. juli 2015

Unge Marianne tager til den græske ø Hydra, sammen med sin mand. Marianne bliver gravid, men forlades kort efter fødslen. Ulykkelig og forladt bliver hun en dag inviteret hen til et bord af digteren og musikeren Leonard Cohen. Til fans af Leonard Cohen.

"So long, Marianne", er titlen på en af Leonard Cohens kendte sange. Bag sangen gemmer sig historien om forholdt til norske Marianne Jensen (nu Ihlen). Denne bog er Mariannes historie om tiden sammen med Cohen, skrevet af den norske radiodokumentarist Kari Hesthamar. Bogen følger Mariannes opvækst men starter først rigtigt med hendes rejse til Hydra, hvor hun sammen med den norske forfatter Axel Jensen vil starte en familie, men bliver forladt netop, da hun har født deres barn. En dag møder hun digteren og poeten Leonard Cohen, og det bliver starten på en kærlighedshistorie hvor familieliv skal forenes med rastløst bohemeliv. Bogen indeholder flere s/h billeder fra Marianne og Leonards liv.

Det er svært ikke at blive forført af beskrivelserne af det vilde bohemeliv Marianne og Cohen levede. Man får næsten lyst til at slå sig ned på en græsk ø og blive digter. Men Mariannes fortælling beskriver også Cohen som en rastløs sjæl, der ikke sådan bare lod sig falde til ro.

Selvom bogen handler om Mariannes liv, handler den i høj grad også om Cohen. Hans liv er flere gange portrætteret, fx i Leonard Cohen - et liv.


litteratursiden.dk

d. 7. aug. 2015

af

af

Stina Holdt

d. 7. aug. 2015

En kærlighedshistorie om musen bag kunstneren, krydret med ekstra, ikke tidligere udgivet materiale af Leonard Cohen og fine tidsbilleder fra Cohens og Mariannes unge år. ’So long Marianne’ er en bio...


Berlingske tidende

d. 7. aug. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 7. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 28. okt. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. okt. 2015