Bøger / faglitteratur / vejledninger

Social angst : en selvhjælpsbog baseret på kognitiv terapi


Beskrivelse


Social angst er angst eller frygt i situationer, hvor man bliver iagttaget og kritisk vurderet af andre mennesker. Dette selvhjælpsprogram består af 8 moduler og er inspireret af Risskov-programmet til behandling af angstlidelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 11. nov. 2016

Fint selvhjælpsprogram der kan hjælpe mennesker med social angst, udviklet af førende eksperter. For alle hvis hverdag indskrænkes af social angst.

Alle kan være generte og pinligt berørte i enkelte situationer. Hvis ens hverdag og aktiviteter derimod indskrænkes væsentligt, kan man tale om decideret socialfobi. Bogen indeholder et selvhjælpsprogram, der bygger på kognitiv terapi til at afdække og afhjælpe social angst. Programmet er inspireret af en metode, der har været brugt på Aarhus Universitetshospital i en lang årrække, kaldet Risskov-programmet. Programmet består af 8 moduler med tilknyttede øvelser, som alle skal gennemføres. Det kan bruges af den angste selv eller i samarbejde med behandler. De to forfattere er henholdsvis professor i klinisk psykologi og psykolog med speciale i angstlidelser.

Rigtig godt og relativt enkelt program, der kan følges trin for trin, udviklet af to eksperter på området.

Programmet er inspireret af Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi skrevet af samme Esben Hougaard. Den er også relativt let læst men går dybere ned i stoffet. Her får vi et decideret modulopdelt handlingsprogram.