Bøger / faglitteratur

Sociopaten ved morgenbordet : sådan genkender og håndterer du dyssociale og manipulerende mennesker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Mette Fersum

d. 10. juni 2015

En om bog om sociopater henvendt til dem som er i kontakt med en, til fagfolk eller dem med interesse for emnet.

De fleste mennesker støder på en sociopat i løbet af deres liv, men mange indser det først for sent. Bogen er skrevet ud fra et systemisk og relationelt perspektiv og beskriver det komplekse spil som en sociopat forstår at iværksætte, hvori alle parter kommer til at spille en rolle. En sociopat har en stor overfladisk uimodståelig charme, og kaldes en social kamæleon. Sociopaten vil taktisk forsøger at påvirke omgivelserne, så de er på hans/hendes side. De er ofte samvittighedsløse, og har konstant brug for stimulering. Det kan være både kvinder og mænd i forklædning. Oftest kontakter de meget empatiske mennesker. Størstedelen af bogen handle om hvordan man håndterer dem og genvinder kontrollen over sit eget liv. Ligeledes er der beskrivelser af, hvad man kan gøre hvis børn har et sociopatisk træk, hvis sociopaten går efter børn, hvis det er familiemedlemmer der har det træk osv. Bagest er der en henvisning til en "empatitest" og mange links med hjælp.

En bog der på en overskuelig og fin måde får beskrevet hvad man skal gøre i mødet med en sociopat. At læse om sociopatens karaktertræk er nådesløs læsning. Heldigvis beskrives der mange ting man kan gøre, for at skille sig af med dem, og få sat nogle grænser inden de får ødelagt for meget.

Der er om emnet fx I misteltenens magtHverdagens psykopater og Hverdagens psykopaterDer er om emnet fx I misteltenens magt og .