Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sodavandsmysteriet


Beskrivelse


Pludselig står klovnen Knalde i skolegården i Kokseby og deler gratis sodavand ud. Dagen efter er alle sodavandsdrikkerne ligblege, og alting er blevet som i gamle dage - med metalmadkasse, skolebøger fra 1950'erne og fyldepenne i stedet for computere. Kan kokseby-klanen finde ud af hvad der er sket?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Boy Olesen

d. 3. maj 2018

8-10-årige får her en rigtig spændende og noget anderledes historie, om hvordan mystiske sodavand kan skrue tiden tilbage.

Pludselig står klovnen Knalde i skolegården i Kokseby og deler gratis sodavand ud. Der er noget, der gør at Wilma ikke vil gå derhen. Dagen efter er alle sodavandsdrikkerne ligblege, og alting er blevet som i gamle dage - med metalmadkasse, skolebøger fra 1950'erne og fyldepenne i stedet for computere. Mystikken er total, børnene er blevet gamle mennesker uden tænder, bastarubinen passer perfekt i fordybningen og de specialbyggede 1970'er-briller kommer i brug. Kokseby-personerne Franko, Wilma, Kajsa, Jonas, Johanna og hunden Susi kommer også ud for et møde med Basta-manden og de store kasser i flere meters højde i gangen i kapellet og meget mere. "Sodavandsmysteriet" er 4. del i serien Kokseby med 1. del Det røde tårns venner.

En velskrevet bog med en historie, hvor der virkelig sker noget - her er gang i den fra start til slut. Den sprudler af fantasi, spænding og mystik. Bogen er illustreret med udtryksfulde farvelagte tegninger og layout og udstyr er i top. En bog, der vil skabe glæde hos læseren.

Bogen lever fint op til seriens øvrige tre titler om Kokseby og kan sammenlignes med, Biblioteksmysteriet der også er fantasifuld og spændende, og som også foregår i et mindre bysamfund.