Bøger / skønlitteratur / roman

Södermalmsmordene


Beskrivelse


Krimi fra Stockholm, hvor kommissær Hake og hans kolleger skal finde først identiteten på et lig fundet i en kanal og derefter motiv og morder, mens nogen med vold prøver at hindre efterforskningen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2006

af

af

Per Månson

d. 17. jan. 2006

I andet bind i den planlagte 10-binds politiserie står kommissær Axel Hake og hans folk med et lig, der findes bundet til et anker i en kanal i Södermalm. Liget er lidt opløst, men en speciel tatovering bringer politiet på sporet af en bilhandler med en del lyssky elementer i omgangskredsen og ligeså mange motiver til at blive dræbt. Nogen prøver med voldelige midler at hindre efterforskningen, og det bliver ikke bedre af at Hakes søster kommer ud i noget snavs med dyreværnsaktivister og også får ham væk fra dydens smalle sti. Bogen er en velskrevet og spændende traditionel svensk politiroman og i forhold til første bind Östermalmsmordene kommer der lidt mere kød på kollegerne omkring Hake. Lundholm er ikke så præget af sortsyn og samfundskritik som fx Mankell og Edwardson, men henvender sig til samme læsere.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2006

af

af

Lone Krøgh

d. 18. apr. 2006

Solid og velskrevet svensk krimi, hvor vi for anden gang stifter bekendtskab med kommissær Axel Hake i efterforskningen af et spektakulært mord. Fundet af et lig, som er bundet til et anker i en kanal...


Kristeligt dagblad

d. 9. mar. 2006

af

af

Mie Petersen

d. 9. mar. 2006


Weekendavisen

d. 17. feb. 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 17. feb. 2006


Jyllands-posten

d. 23. jan. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. jan. 2006