Bøger / faglitteratur / opskrifter

Søde fristelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2014

af

af

Frederik Nielsen

d. 10. okt. 2014

Opskrifter på sundere slik, der udnytter den helsebringende effekt, der findes i mange frugter, blomster, urter og krydderier. For dem der gerne selv vil lave slik, konfekt og søde sager, der indeholder naturlige aktive ingredienser.

Alison Candlin har skrevet flere bøger og på dansk findes Til husbehov. I "Søde fristelser" præsenterer hun mere end 50 opskrifter på bolsjer, kandiseret frugt, marcipan, flæsk, karameller, trøfler mv.. De fleste opskrifter kræver en del specielle ingredienser og redskaber. I begyndelsen af bogen gennemgås teknikker til at arbejde med chokolade, kandisering og fremstilling af fondant, karamel, sukkersirup, fudge og bolsjemasse. Forfatteren forklarer, hvad hver opskrift er god for. Der er fx trøfler mod hoste og maltstænger til lindring af galdesten.

De enkelte opskrifter er grundige og let forståelige. Sukkerindholdet er gennemgående temmelig højt, så selvom bogen fremhæver at slikket er sundere end almindeligt slik pga. indholdet af frugt og urter, vil læsere der prøver at holde forbruget af raffineret sukker på et minimum ikke have nogen særlig gavn af bogen. Bogens forside er indbydende, billeder og layout er lækkert. Den vil være nem at formidle.

KonfektbogenSundt sødt af Pia Krøyer har opskrifter på mange af de samme lækkerier - dog uden urterne, mens Sundt sødt også af Pia Krøyer går uden om det raffinerede sukker i slikfremstillingenKonfektbogen af Pia Krøyer har opskrifter på mange af de samme lækkerier - dog uden urterne, mens også af Pia Krøyer går uden om det raffinerede sukker i slikfremstillingen.