Bøger / faglitteratur / opskrifter

Søde sunde sager


Beskrivelse


Opskrifter på kager og desserter uden sukker, gluten og mælkeprodukter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Katja Larsen

d. 2. juni 2014

Nana Frolov Christensen er kendt fra "Den store bagedyst" på tv, hvilket formidler bogen til nogle lånere. Desuden vil lånere der ønsker inspiration til sødt uden gluten, mælk og sukker også låne denne bagebog.

Forfatteren har en bachelor i Fødevarer, Ernæring og Sundhed. En viden hun her bruger på at lave lækker bagekunst som samtidig er sund; uden brug af gluten, mælk og sukker. Søde sunde sager er inddelt i årstider og indeholder blandt andet opskrifter på hindbærsnitter, bananis, brombærtrifili og kransekage. Der er flotte billeder og god vejledning, der gør det nemmere at gå til opskrifterne med deres lidt anderledes ingredienslister, fx erstattes smør af en knivspids salt og hvidt sukker erstattes af agavesirup.

Det er vældig populært at bage sundt. Sunde søde sager : fra The Food Club af Gitte Ingemann har således lige udgivet en ligeså flot bagebog. Heri bages også uden sukker og hvedemel. I 2012 kom Sundt sødt af Pia Krøyer, hvor der bages uden sukker og tilsætningsstoffer.

Bagebogen Søde sunde sager er indbydende og falder fint i tråd med tidens trend om at undgå hvedemel og hvidt sukker. Den skal nok blive lånt ud.