Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Sødt & blødt : strik til små prinser & prinsesser


Beskrivelse


Opskrifter på strik til de 0-3 årige, f.eks. uldne undertrøjer, raglantrøjer, hue, vanter og tæpper.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. apr. 2011

2. udgave af populær strikkebog med lækkert tøj til de små fra 0-3 år. Modellerne er holdt i den lidt romantiske, pastelfarvede skandinaviske stil, opskrifterne er i flere sværhedsgrader.

Forfatteren har lavet en stribe strikkebøger, hvor hun overvejende dyrker den lidt feminint romantiske stil. Her drejer det sig om sødt børnetøj og tilbehør til de mindste 0-3-årige. Hver model præsenteres på lækre farvefotos og med en introducerende tekst inden selve opskriften. Der afsluttes med et afsnit om udvalgte teknikker samt liste over garnforhandlere.

Denne 2. udgave er kun let revideret, og ændringerne er så vidt jeg kan se udelukkende sket i forhold til garnmærker og forhandlere. For den mere øvede strikker er selve garnmærket faktisk ret ligegyldigt, her er det strikkefastheden, der er afgørende for det færdige resultat. 1. udgaven kan derfor sagtens stadig anvendes. I forhold til markedets øvrige børnestrikkebøger rammer denne fint tidens trend og virker på ingen måde forældet, selv om modellerne nu er 6 år gamle.

2. udgave af populær bog om småbørnsstrik, der kun er let revideret og derfor kan supplere de ex., man i forvejen har på bibliotekerne. Bogens opskrifter har forskellig sværhedsgrad og er til anvendeligt, sødt tøj og tilbehør i klassisk/trendy skandinavisk stil og passer str. 0-3 år. Illustreret med lækre fotos.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2005

af

af

Lone Fosdal

d. 22. aug. 2005

Lene Holme Samsøe har, foruden en strikkebog for børn, i samarbejde med HP Garn udgivet syv strikkehefter med baby- og småbørnsstrik i beskedent udstyr. Med Sødt og blødt er hun gået over til et lækrere layout og bogformat, indledt af et lille forord om glæden ved at strikke babystrik og med et par sider om strikketeknik. De førnævnte strikkehæfter er godt brugt på mit bibliotek, Sødt og blødt er også meget anvendelig. Der er opskrifter på små tæpper, klassikere som slå-om-bluse, djævlehue og babyhalstørklæde, på vanter, huer, undertrøjer og forskellige bluser. Opskrifterne går fra nul til tre år. Sværhedsgraden veksler, der er fx aranmønstrede trøjer - som selvfølgelig også kan strikkes i et enklere mønster. Dette er jo ikke den første bog med strikkeopskrifter til småbørn der er kommet de sidste år, men da den både er indbydende og overskuelig, har et godt udvalg, og opskrifterne er godt sat op, skal den nok slå an.