Bøger / faglitteratur / bagebøger

Sødt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 27. sep. 2017

En kogebog med over 120 kreative opskrifter fra den kendte Ottolenghi. For kageentusiaster som søger nye ideer til kager og vil udvide deres konditorkundskaber.

Med et sukkermanifest i indledningen inviterer Yotam Ottolenghi og Helen Goh ind til en verden af søde sager. Bogen har været undervejs i 3 år. Heraf har man i 2 år arrangeret ugentlige smageseancer, hvor man har smagt på nyeste kreationer og vurderet, om det skulle være en del af bogen. "Ottolenghis filosofi har altid handlet om overflod, åbne arme og glade gæster. Det er sådan, vi altid har lavet vores mad, og sådan, vi altid har bagt vores kager. Det er sådan, vi altid har spist, og sådan, vi altid har levet". Lime- og marengs-cheesecakes, frugtkage med grappa, gevulde speculaas, sveskekage med armagnac og valnødder, fløderis med bagte rabarber og estragon, safran- og mandel-issandwich og hindbærslikkepinde er nogle få overskrifter på de mange opskrifter, som er også udviklet på baggrund af feedback fra kunder og venner også. Bogen indeholder tips og bemærkninger i marginen til opskrifterne, fotos af kagerne, venner og kokkene selv. Bagerst i bogen finder man et register.

Den berømte kok Ottolenghi er kendt navn indenfor madbranchen og sammen med Helen Goh præsenterer de, med ildhu, entusiasme og filosofisk tilgang, deres fælles oplevelser og lækre opskrifter i en smuk bog og arbejdsform som er lige til at gå til.

En anden titel med kreative kageopskrifter er: Kagetid!.