Bøger / faglitteratur til børn

Søens dyr


Beskrivelse


Om frø, fiskehejre, gedde, guldsmed og andre dyr, som lever i og ved de mange danske søer. I serien "Faktisk!", som er letlæste fagbøger til børn fra ca. 8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 15. apr. 2021

Om frø, fiskehejre, gedde, guldsmed og andre dyr, som lever i og ved de mange danske søer. I serien "Faktisk!", som er letlæste fagbøger til børn fra ca. 8 år.

I Danmark har vi over 100.000 søer, og der er mange dyr i søerne. I bogen kan læses om nogle af dem. Først om den grønne frø og haletudserne, fiskehejren og gedden. Der fortælles om insekter, hvor det største er guldsmeden, og til sidst præsenteres skorpionstægen og snogen. Hver dyr fylder 2 dobbeltopslag og indeholder beskrivelser af deres udseende, føde og udvikling fra æg eller larver til voksen. Der er et helsides foto af hvert dyr samt en tegning af haletudsens udvikling. Ganske kort vises fødekæden fra alger og dafnie til haletudse, gedde og hejren samt en faktaside med ekstra oplysninger om alle dyrene. Bogen er på lix 12 og har indholdsfortegnelse, stikordsregister og en side med "Vil du vide mere?" med forslag til andre bøger, søgning på YouTube og hjemmesiden www.danskedyr.dk. Forfatteren har lavet flere bøger i serien, fx KrokodillerVildt klima og Vildt klimaI Danmark har vi over 100.000 søer, og der er mange dyr i søerne. I bogen kan læses om nogle af dem. Først om den grønne frø og haletudserne, fiskehejren og gedden. Der fortælles om insekter, hvor det største er guldsmeden, og til sidst præsenteres skorpionstægen og snogen. Hver dyr fylder 2 dobbeltopslag og indeholder beskrivelser af deres udseende, føde og udvikling fra æg eller larver til voksen. Der er et helsides foto af hvert dyr samt en tegning af haletudsens udvikling. Ganske kort vises fødekæden fra alger og dafnie til haletudse, gedde og hejren samt en faktaside med ekstra oplysninger om alle dyrene. Bogen er på lix 12 og har indholdsfortegnelse, stikordsregister og en side med "Vil du vide mere?" med forslag til andre bøger, søgning på YouTube og hjemmesiden www.danskedyr.dk. Forfatteren har lavet flere bøger i serien, fx Krokodiller og .

Bogen ligner de øvrige i serien. Der er mange informationer samlet i en letlæselig og overskuelig tekst, som suppleres af flotte fotos. Interessen for naturen er stor, så bogen er meget relevant.

Hele familien kan sammen læse mere i Sø & åDyr i sø og å. Bind 1 : Svane, snog, gedde, grøn frø. Peter Bering har tidligere lavet Dyr i sø og å. [Bind] 1 Svane, snog, gedde, grøn frø med de samme dyr, men denne bog er mere nutidigHele familien kan sammen læse mere i Sø & å. Peter Bering har tidligere lavet Dyr i sø og å. [Bind] 1 Svane, snog, gedde, grøn frø med de samme dyr, men denne bog er mere nutidig.