Bøger / faglitteratur / bibliografier

Søfartshistorier : Danmarkshistorien til søs


Beskrivelse


Om Danmark som søfarts- og handelsnation med beskrivelser af søfartens betydning for landets udvikling og internationale forbindelser.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 29. maj 2020

Er du til dansk søfartshistorie? Så er dette lige bogen for dig! Læs om kabelskibe, om redningsvæsnet eller om "de glemte marinemalere". For den søfartsinteresserede og også for evt opgaveskrivende.

Første kapitel beskriver Danmark som søfartsnation og trækker tråde både tilbage i tiden men også frem til nutiden og søger at kridte banen op for resten af indholdet. Herefter tager kapitel to fat på vadehavssøfarten i 1700-tallet med forbindelse til Amsterdam. Kapitel tre og fire beskriver nye verdener og virksomheder, samt Flensborg og Dansk Vestindien. Næste kapitel er helliget redningsvæsnet hvor kapitel seks tager fat på Danske kabelskibe. Kapitel syv omhandler ØK og kapitel otte beskriver "de glemte marinemalere", og kapitel ni tager fat på Museet for Søfart. Kapitel 10 beskriver den glemte grænse og sydfynske smuglere. Kapitlerne 11, 12 og 13 beskriver den mere "moderne" søfart med fiskeri, containere samt offshoreindustri.

Det kan siges ganske kort: en fremragende bog i alle henseender. Tekstmæssigt er den velskrevet og yderst velformuleret og kommer vidt omkring indenfor Dansk søfart. Læseren kan også nyde de mange billeder der ledsager teksten, hvoraf en del er marinemalerier.

For yderligere litteratur med et maritimt islæt se fx Til den yderste grænseDansk søfarts historie. Bind 1 : Indtil 1588 eller 7 binds værket Dansk søfarts historie. [Bind] 1For yderligere litteratur med et maritimt islæt se fx Til den yderste grænse eller 7 binds værket Dansk søfarts historie. [Bind] 1.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 18. juni 2020

Flot illustreret antologi giver med sine forskellige indgangsvinkler et godt indtryk af den store mangfoldighed, som kendetegner dansk søfartshistorie. Forskellige historikere med hver deres speciale ...


Weekendavisen

d. 31. juli 2020

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. juli 2020


Antik & auktion

2020, nr. 7

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2020, nr. 7


Historisk tidsskrift

Bd. 121, h. 1 (2021)

af

af

Erik Gøbel

Bd. 121, h. 1 (2021)Informationer og udgaver