Bøger / faglitteratur til børn

Søløver


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2020

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. apr. 2020

To virkelig spændende dyrebøger for jer mellem 8 og 12 år. Den ene handler om de store kattedyr som tigeren, jaguaren og løven og deres helt forskellige måde at leve på. Den anden handler om søløver. Vidste du, at der findes seks forskellige søløve-arter, og at nogle af dem kan blive næsten tre meter lange?.

To nye fagbøger i forlagsserien Maxi. "Store katte" beskriver ni af de store katte-arter, både de allermest kendte som løven og tigeren, men også de lidt mere sjældne som ozelotten. Kattedyrene beskrives og sammenlignes. For eksempel sammenlignes kattenes skind og deres mønstre, og deres helt forskellige levevis og jagtformer beskrives. I "Søløver" fortælles om det stærke og smidige rovdyr, som godt nok er i familie med sælerne, men på andre måder er helt anderledes. For eksempel er søløven dobbelt så stor som sælen. Sværhedsgraden er lix 16-17.

To spændende og velskrevne dyrebøger med rigtig meget interessant viden. Dertil kommer, at begge bøger er fyldt med usædvanlig flotte naturfotos. To superfine fagbøger.

Der findes ikke mange bøger for aldersgruppen, som særligt handler om søløver, og de som findes, er ret gamle. Men der findes en del på nettet. Vil du læse mere om de store kattedyr, så prøv Elisabeth Carneys: Alt om store katte.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 5 (2020)