Bøger / faglitteratur / erindringer

Søn af Hamas


Beskrivelse


Mosab Hassan Yousef, palæstinenser og søn af en Hamas-leder, støttede i mange år sin fars politiske aktiviteter, men blev ud fra sin indsigt i det interne palæstinensiske magtspil overbevist om, at det kristne bud om at elske sine fjender, var den eneste vej til fred. Han valgte derfor at blive agent for den israelske sikkerhedstjeneste og at konvertere til kristendommen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2010

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. apr. 2010

Til mellemøstinteresserede og dokumentar/spændingslæsere.

En sandfærdig beretning om en ung mand fra Hamas' inderkreds, der fravalgte sin høje status og forkastede den voldelige islamiske terroristiske vej og satte eget liv på spil ved at samarbejde med israelerne for at forpurre terroren. Mosab valgte til sidst at konvertere til kristendommen og åbent fortælle om Hamas' hemmeligheder for at vise verden en vej til fred. Som ældste søn af Sheikh Yousef, en af Hamas' mest populære ledere, støttede den unge Mosab, som nu kalder sig Joseph, først sin far, men blev ud fra sin indsigt i det modbydelige interne palæstinensiske magtspil overbevist om, at det kristne bud om at elske sine fjender var den eneste vej til fred. Beretningen er fint bearbejdet, letlæst og spændende som en agentroman fra først til sidst og giver en yderst tankevækkende desillusionerende øjenåbner mht. mellemøstkonflikten med palæstinenserne som deres egen værste fjende, Arafat og Hamas' manipulation med medierne, deres egoisme, magtbegær, egen berigelse og intense terror, mord og tortur mod og manipulation af svage og udstødte i egen befolkning.

Ligner Nasiri: I hellig krig.

En særdeles spændende beretning om en ung mand fra Hamas' inderkreds, som i stedet for volden valgte forsoning, kristendommen og samarbejde med israelerne for at stoppe terroren. Sideløbende fortæller han som vidne på nærmeste hold om Arafat og Hamas' terrorregime, tortur, mord og manipulation mod svage og udstødte i deres eget folk.


Jyllands-posten

d. 23. juni 2010

af

af

John Hansen

d. 23. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 28. apr. 2010

af

af

Allan Sørensen

d. 28. apr. 2010


Udsyn

Årg. 30, nr. 1 (2015)

af

af

Jacob Nørbjerg

Årg. 30, nr. 1 (2015)


Tidehverv

Årg. 84, nr. 8/9 (2010)

af

af

Jesper Bacher

Årg. 84, nr. 8/9 (2010)Informationer og udgaver