Bøger / skønlitteratur / roman

Sønnen : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Langtidsfangen Sonny Lofthus afsoner andres domme i det topsikrede fængsel Staten mod at få leveret heroin til cellen. En dag får han nogle informationer, der får ham til at handle anderledes.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 4. mar. 2014

For Nesbøs trofaste publikum, som her får en enkeltstående roman med masser af action, vold og blod tilsat en god portion livsfilosofi. Spændingslæsere, der ikke er til lange serier, kan begynde på Nesbø her.

Langtidsfangen Sonny Lofthus sidder i det topsikrede fængsel Staten, hvor han afsoner domme for mord og andet, som andre har begået. Til gengæld får han leveret det reneste heroin direkte til cellen. Vi får historien om, hvorfor Sonny, søn af en politimand og selv lovende bryder, pludselig blev narkoman, og hvorfor politimanden Simon Kefas har et helt særligt forhold til ham. En særdeles blodig historie om livslang kærlighed, moral, menneskelig svaghed og ikke mindst korruption både i politiet og fængslets top.

Nesbø har lavet en enkelt anden stand-alone roman Headhunterne. Den har et lidt andet præg, sådan lidt James Bondagtig og raffineret, hvor denne er en stor procentdel rå vold og realisme centreret om et far-søn forhold. Lisbeth Salander i Millennium-serien agerer også skræmmende ud fra et forkvaklet forhold til sin far.

En særdeles actionmættet historie der også tager fat på livets store spørgsmål som tilgivelse, moral og kærlighed. Som altid en god Nesbø, der dog godt kunne have nøjes med en lidt kortere finale og lidt færre likvideringer.


Berlingske tidende

d. 22. mar. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. mar. 2014


Jyllands-posten

d. 21. mar. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. mar. 2014


Politiken

d. 20. mar. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. mar. 2014


Weekendavisen

d. 21. mar. 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. mar. 2014


Børsen

d. 21. mar. 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 21. mar. 2014