Bøger / skønlitteratur / roman

Sønner af mænd


Beskrivelse


Malthe, Salahdin og Victor er alle i tyverne og burde egentlig være godt på vej til at leve et normalt liv. Men de har svært ved at leve op til især fædrenes forventninger. Tilfældet vil, at de tre unge mænd møder hinanden i en stjålen bus på vej mod Berlin.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 18. feb. 2015

En humoristisk, men også varm fortælling om tre unge mænd, der er under pres fra forskellige sider og mødes ved et tilfælde i en stjålet bus med kurs mod Berlin. For unge voksne.

Tre forskellige unge mænd, der alle bliver presset af omgivelserne, deres egne forventninger til livet, håb, drømme og forpligtelser, mødes ved et tilfælde i en stjålen bus med kurs imod Berlin. Rejsen udspringer af øjeblikkets desperation, men turen giver de tre mænd nogle nye perspektiver og et måske tiltrængt åndehul. Den ene forfatter, Johan Forsby, er kendt som rapper under kunstnernavnet Jooks og den anden, Tarek, Omar er debatredaktør og lederskribent på Politiken. "Sønner af mænd" er Johan Forsbys første bogudgivelse, mens Tarek Omar tidligere har fået udgivet novellesamlingen Muhamedaneren.

"Sønner af mænd" er fortalt med humor og varme og giver et interessant bud på livet, som det kunne udspille sig for tre meget forskellige unge mænd, der dog har det tilfælles, at de ikke kan spejle sig i deres fædre, fordi kløften imellem de to generationer er for stor. Dette gør hovedpersonerne Malthe, Victor og Salahdin forvirrede og søgende uden helt at vide, hvad de leder efter.

Når "Sønner af mænd" er læst, kan man gå i gang med fx Nick Hornbys romaner High fidelityLangt nede og Langt nedeNår "Sønner af mænd" er læst, kan man gå i gang med fx Nick Hornbys romaner High fidelity og .


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2015

af

af

Merete Trap

d. 2. juli 2015

En tragikomisk, befriende og rammende roadtrip-roman om tre unge mænd på flugt fra samfundets og fædrenes forventninger og på jagt efter egen maskulinitet og mening. I et samfund hvor der stilles stør...


Berlingske tidende

d. 11. apr. 2015

af

af

Torben Weirup

d. 11. apr. 2015


Kristeligt dagblad

d. 11. mar. 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 11. mar. 2015