Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Sørøvere


Beskrivelse


Om deres baggrund, livet om bord, straffesystemet, kampe til søs, sørøverflag, sørøverskatte, kendte sørøvere, kvindelige sørøvere, kapere og sørøvere samt moderne sørøvere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 1998

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. okt. 1998

Der findes en del fagbøger for børn om sørøvere. Denne meget anvendelige bog er en af de allerletteste og kan læses allerede fra ca. 8 år. Den forholdsvis kortfattede tekst med en overskuelig sætningsopbygning suppleres på udmærket vis af farvelagte tegninger, hvor især gengivelserne af skibe er vellykkede. Forfatteren kommer ind på flere sider af sørøverlivet og fortæller meget realistisk og uden falsk romantik om sørøvernes baggrund, det hårde liv ombord, det barske interne straffesystem og kampene til søs. Der pilles ved myten om alle de mange begravede sørøverskatte, og forfatteren fortæller om enkelte kendte sørøvere og forklarer forskellen på en kaper og en sørøver. Bogen afsluttes med et kapitel om moderne sørøvere.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 1998

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 2. okt. 1998

Serien "De små fagbøger" suppleres her med en bog om sørøvere, hvilket uden tvivl vil vise sig meget populært for aldergruppen 3.-5. klasse. Der er gjort meget ud af at tilpasse bogen til netop den aldersgruppe, som bogen primært henvender sig til. Det er en indbydende bog med tospaltet tekst, sat i små tekstblokke og med åben sats - stavelsesdeling ved særligt lange ord. Der er i begyndelsen en oversigt over kapitlerne. Der er spændende illustrationer, stikordsregister og litteraturliste. Naturligvis er det begrænset, hvor uddybende teksten kan være på det forholdsvise korte sideantal, men alligevel er det imponerende, at det lykkes at medtage så mange forskellige aspekter af sørøverlivet. Bogen kan anvendes i faglige læsekurser og til emnearbejder på førnævnte klassetrin og som appetitvækker til at søge anden og mere uddybende litteratur. Forsiden motiverer i sig selv. Desuden er der en god bagsidetekst både om selve bogen og de øvrige bøger i serien.