Bøger / faglitteratur

Søskende : en bog til forældre om at skabe gode søskenderelationer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 14. mar. 2013

Bogen henvender sig til forældre, der ønsker øget bevidsthed om og redskaber til at håndtere udfordringerne i deres børns indbyrdes relationer.

Margrethe Brun Hansen er børnepsykolog, forfatter til flere bestsellere om livet med børn i familie og institution og kendt og respekteret af forældre, der møder talstærkt op til hendes foredrag. Baggrunden for hendes nye bog er et ønske om at give forældrene nogle redskaber til at støtte deres børn i at udvikle et kærligt og harmonisk forhold til hinanden og lære dem at løse konflikter på en respektfuld måde. I afdækningen af udfordringerne med søskende kommer hun bl.a. ind på aspekter som børnenes forskellige personligheder, aldersforskel, placering i søskenderækken, jalousi, skilsmisse og forskelsbehandling. Et hovedfokus er hvordan man som forældre kan lære sine børn at kommunikere på en ansvarlig måde - i høj grad ved selv at være rollemodel. Bogen er meget overskueligt sat op med mange afsnit og opsummerende bokse med gode råd. Sproget er ligetil og teksten præget af mange konkrete eksempler på forskellige typer af udfordrende situationer. Litteraturliste og henvisning til relevante hjemmesider sidst i bogen.

Det vrimler ikke med bøger om søskende og slet ikke på dansk og med dette fokus på at opbygge gode relationer. Søskende af franske Marcel Rufo fra 2003 har hovedfokus på jalousi og stridigheder.

Bogen er en kærlig, kompetent og meget anvendelig håndsrækning til alle "flerbørnsforældre" og vil givet blive efterspurgt af målgruppen.


Politiken

d. 23. mar. 2013

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 23. mar. 2013