Bøger / faglitteratur

Søslag gennem 3000 år


Beskrivelse


Lige fra galejernes drabelige sammenstød i oldtidens Grækenland til søslag med gigantiske hangarskibe gennemgår denne bog ethvert aspekt af søkrigens historie på, under og over havet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 17. sep. 2009

Til alle søkrigs- og militærinteresserede.

En flot informativ coffee-table bog om alle søkrigens aspekter på, over og under havet med alle de klassiske søslag, raids mod havne (fx Slaget på Reden 1807) og landgangsoperationer såsom D-dag. Hvert søslag er som standard behandlet på op til 2 sider arrangeret i kronologisk orden. Desuden rummes meget supplerende stof om skibe, mænd og selve organisationen bag krigsførelsen, skibenes konstruktion og fremdrift fra årer og sejl til turbiner og atomkraft samt våbenteknikkens udvikling gennem tiderne. Teknikken bliver suppleret af trin for trin-diagrammer til anskueliggørelse af slagenes forløb og taktik. De sidste dog ofte lidt uoverskuelige, da modellerne af skibene er vel store ift. helheden. Til gengæld er illustrationsmaterialet i enhver henseende overdådigt næsten til det overlæssede, men giver i fint samspil med teksten oftest en instruktiv indføring i emnet både for den forudsætningsløse og den lidt viderekommende. En force er, at bogen også inkluderer søslag fra Østen, som ellers ofte ses stedmoderligt behandlet.

Bogen udfylder et hul, da der intet nyere findes om emnet. Anskaffes efter erfaringer med Grants tilsvarende: Historiens største slag : krig gennem 5000 år.

Et populært informativt, bredt anvendeligt og indbydende illustreret værk om søkrigshistorie med mange timers spændende underholdning om skibe, søkrig, taktik og artilleri m.v. for både den forudsætningsløse og den lidt mere viderekommende interesserede.