Bøger / skønlitteratur / roman

Søster og bror


Beskrivelse


Nathalie og David har forskellige mødre, men samme adoptivforældre. En dejlig barndom gør dem til lykkelige voksne, indtil Nathalie opsøger sine biologiske forældre, og en række problemer opstår.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2004

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. apr. 2004

Der er mange af vore læsere, der finder Trollopes gode og gedigne underholdningsromaner, og de vil bestemt heller ikke blive skuffede her. Trollope skriver om kærlighed på en vedkommende måde, og hendes sans for det psykologiske spil mellem de forskellige personer, giver lige historien en ekstra dimension. Her er temaet adopterede børn. Nathalie og David er født af 2 forskellige kvinder, men som helt små blev de begge adopteret af det samme forældrepar. De har haft en tryg barndom, og som voksne er de stadig meget knyttet til hinanden. Begge er gift og har børn, og alt er godt. Nathalie har altid sagt, at hun var et meget privilegeret menneske, fordi hun har fået lov til at vælge hvilket menneske hun ville være, der var ingen biologiske bindinger. Hun deltager i en undersøgelse om at være adopteret, og samtidig finder hun ud af, at hendes datter har en sygdom, som måske er arvelig. Begge disse ting gør, at hun alligevel ønsker at finde ud af, hvor hun stammer fra, og det lykkes hende at få David til at gøre det samme - og så starter problemerne. Både for Nathalie og David men også i ligeså høj grad for deres forældre, ægtefæller og børn, som bliver bange for at Nathalies og Davids følelser vil ændre sig, når de har fundet deres biologiske mødre.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2004

af

af

Kirsten Bennekou

d. 21. sep. 2004

Gedigen engelsk underholdningsroman om søskendeparret Nathalie og David, der som helt små er blevet adopteret af den samme familie og nu som voksne opsporer deres rødder. Joanna Trollope har også i Da...


Politiken

d. 23. apr. 2005

af

af

Edel Hildebrandt

d. 23. apr. 2005


Jyllands-posten

d. 11. juni 2004

af

af

Annelise Vestergaard

d. 11. juni 2004


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2004

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 24. juli 2004


Berlingske tidende

d. 28. apr. 2004

af

af

Else Cornelius

d. 28. apr. 2004