Bøger / skønlitteratur / roman

Søster


Beskrivelse


Beatrice er en succesfuld kvinde, der mister sin søster. Hun sætter sig for at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete. Undervejs finder hun ud af meget mere, end hun havde troet.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 16. jan. 2012

Søster kan bruges til mange typer af læsere, fordi den rummer mange forskellige aspekter. Den er både thriller, udviklingshistorie, kærlighedshistorie og intens familieroman.

Rosamund Lupton debuterer med denne roman, der blev kåret til Årets Debutroman 2011 i England. Den er intens, intim og nærværende, og holder læseren fast, selvom det er rystende uhyggelig læsning. Sproget er ret almindeligt, der er ikke den vilde udskejelse her. Historien er umiddelbart ret enkel: Beatrices søster dør en voldsom død. Alle tror det er selvmord, men Beatrice ved bedre og sætter sig for at finde sin søsters morder. Det fører mere med sig, og hendes eget liv forandres drastisk, og helt ufarligt er det heller ikke.

Jeg havde mindelser om Catherine Dunnes En ny begyndelse, fordi den også tager en krise og vender den til en udvikling for hovedpersonen. Denne er samtidig en thriller, men jeg har ikke kunnet komme i tanke om andre thrillere, der er ligeså lavmælte og intime som denne.

En meget særlig bog, der binder læseren til siderne. Ikke desto mindre vil den have et stort publikum, og der venter dem en stor læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 13. sep. 2012

af

af

Helle Post

d. 13. sep. 2012

Beatrice’s lillesøster, Tess, forsvinder sporløst i London. Politiet gør intet, da de mener, at hun er forsvundet af egen vilje. Pigernes mor har accepteret, at hun nok ikke ser sin yngste datter igen...


Berlingske tidende

d. 3. feb. 2012

af

af

Eva Pohl

d. 3. feb. 2012


Kristeligt dagblad

d. 10. feb. 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 10. feb. 2012


Jyllands-posten

d. 28. jan. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 28. jan. 2012


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2012

af

af

Niels Ellevang

d. 29. jan. 2012