Bøger / skønlitteratur / roman

Søstrene fra Thy


Beskrivelse


De to søskende Gerda og Ruth er blevet voksne og lever to meget forskellige liv. Gerda får en læreplads i en boghandel i Thisted og Ruth lever det vilde liv i København med jazz og dans og indleder et farligt forhold til en SS-officer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 1. okt. 2019

Spændende og underholdende slægtsroman om især de to søskende Gerda og Ruth fra Thy, som lever to meget forskellige liv under besættelsestiden. For læsere af slægtsromaner.

Romanen er en fortsættelse til Kvinderne fra Thy. Nu er Gerda og Ruth blevet voksne, og vi følger deres liv hver især. Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig og ikke kun i Thy men også bl.a. i København. Gerda er færdig med skolen og får en læreplads i en boghandel i Thisted, imens Ruth lever et vildt liv i København med jazz og dans. Da Ruth indleder et forhold til SS-officeren Fred, bliver det farligt, og det vender da også op og ned på Ruths liv og får konsekvenser.

En roman som rummer det hele. Der er masser af hemmeligheder, løgne og forbudt kærlighed. Kan klart anbefales, en virkelig fremragende slægtsroman.

Ønsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner ItaliensvejDe voksnes rækkerFolkets skønhed og efterfølgeren De voksnes rækker anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles Folkets skønhed anbefalesØnsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej og efterfølgeren anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles Folkets skønhed anbefalesØnsker man at læse en anden god slægtsroman fra omtrent samme tidsperiode, kan Anna Grues romaner Italiensvej og efterfølgeren De voksnes rækker anbefales. Maria Helleberg har med slægtsromanen fra Thy taget udgangspunkt i sin egen slægt, og ønsker man at læse mere i samme stil, kan Merete Pryds Helles anbefales.


litteratursiden.dk

d. 10. okt. 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. okt. 2019

Fortsættelsen om kvinderne fra Thy giver et fint tidsbillede og en medrivende og nuanceret beskrivelse af to søstre og deres forskellige livsforløb. Maria Helleberg er mest kendt for sine velskrevne h...


Berlingske tidende

d. 25. okt. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 25. okt. 2019


Kristeligt dagblad

d. 25. okt. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 25. okt. 2019


Information

d. 10. jan. 2020

af

af

Kamilla Löfström

d. 10. jan. 2020


Weekendavisen

d. 18. okt. 2019

af

af

Birte Weiss

d. 18. okt. 2019