Bøger / skønlitteratur / roman

Søstrenes hemmeligheder


Beskrivelse


Direktøren for et modedynasti har tre meget forskellige døtre. De ønsker alle at få mest muligt ud af tilværelsen, alle er de trods alt knyttet til hinanden, den meget styrende far og familiefirmaet. Finder de den rette vej til sidst?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2011

af

af

Beth Høst

d. 6. okt. 2011

Her er et bidrag til underholdningsgenren generelt, men bogen kan også bruges af chick lit-læserne.

Dette er forfatterens debutroman, hun er på vej med sin 2. roman, der udkommer ultimo 2011. Hyland har læst historie i Cambridge og arbejdet i finansverdenen men kan åbenbart nu skrive fuldtids, da hun lige ramte den rette underholdningsblanding. Hovedpersonerne er 3 døtre af en britisk ejer af et modefirma. Der er den skarpe, kyniske, arrogante og ambitiøse Elizabeth, Caitlin (resultat af et romantisk sidespring), fantastisk talentfuld designer, på én gang følsom og selvstændig og så Amber, usandsynligt forkælet, egoistisk men god nok på bunden. Alle tre naturligvis smukke hver på sin måde. Omkring dem er der faderen William, med så "stiff upper lip" som traditionen byder, hans svage og jaloux lillebror og deres mor en stærk og skruppelløs dame. Faderen headhunter Cole, flot, sort, selfmade, kommer fra fattige kår i Bronx til firmaet. Vi kommer omkring præcis den portion drama, lidt forudsigelige typer undervejs og stormfulde love stories, der hører til i en underholdningsroman. Forfatterens kendskab til finansverdenen leverer sikkert solid baggrund til den side af plottet. Personbeskrivelsernes troværdighed støttes af tilpas mange detaljer.

Det er en anakronistisk følelse at læse Hyland, det er som en "datter" af Judith Kranz fra 1980'erne: genvordigheder, glamour og glitter, men bogen er også i familie med Barbara Taylor Bradfords bøger, her er bare et bedre sprog.

Solid underholdning.