Bøger / skønlitteratur / digte

Søvn : digte


Beskrivelse


Digte om en lille families hverdagstrængsler med et mindre barn, der skrigende vågner op om natten og forstyrrer forældrenes nødvendige nattesøvn.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 2. juni 2015

Digte om en lille families hverdagstrængsler med et mindre barn, der skrigende vågner op om natten og forstyrrer forældrenes nødvendige nattesøvn. Lettilgængelige digte om søvnløse nætter, som alle småbørnsforældre kan nikke genkendende til. Digtene kan være en lille trøst for alle i samme situation.

Alle forældre med helt små børn har sikkert oplevet perioder, hvor nattesøvnen bliver ødelagt af et grædende og utrøsteligt barn. Ens tålmodighed spændes til det yderste, arbejdslivet kan næsten ikke opretholdes, og parforholdet kommer alvorligt på prøve. Det er situationen i Rolf Sparre Johanssons digtsamling, der tillige medtager de mange andre bekymringer, småbørnsforældre kan have: Deres egne forældre kan blive syge, det er vanskeligt at følge med på arbejdet og på studierne, og næsten helt umuligt i det hele taget at finde et lille øjebliks frirum, hvor man kan slappe af.

Digtene skildrer intenst den fornemmelse af nærmest personlig opløsning og magtesløshed, som utrøstelige småbørn kan sætte deres forældre i klokken halv tre om natten, hvor ingen har fået mulighed for at sove ordentligt.

Der findes ingen andre digtsamlinger, der så eksplicit behandler småbørnsforældres hverdagsproblemer, men eksempelvis Lone Hørslev skriver digte, der tager udgangspunkt i udfordringer for det moderne parforhold.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2015

af

af

Thomas Vang Glud

d. 1. sep. 2015

Sjældne fardigte. Ærlige og ret præcise beskriver de frustrationen og den afmagt, man udsættes for af et spædbarn. Formeksperimentet er vellykket, men samlingen er uden de helt store armbevægelser. De...


Jyllands-posten

d. 31. maj 2015

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 31. maj 2015


Politiken

d. 31. maj 2015

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 31. maj 2015


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 29. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 9. juli 2015

af

af

Martin Gregersen

d. 9. juli 2015


Weekendavisen

d. 12. juni 2015

af

af

Linea Maja Ernst

d. 12. juni 2015


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)