Bøger / skønlitteratur / roman

Søvnen og døden


Beskrivelse


Krimi. Gidselforhandler ved Københavns Politi, Niels Bentzon, involveres dybt i opklaringen af et tilsyneladende selvmord, men det viser sig at være en sag fra det menneskelige sinds overdrev med en seriemorder på jagt efter sandheden i livet efter døden, som også involverer Benzons kæreste - den traumatiserede astrofysiker Hannah Lund.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. aug. 2012

Første bog fra forfatterparret blev en stor succes, og det gør denne også for de samme læsere og for nye, der først nu opdager den spændende serie på internationalt niveau.

Filminstruktøren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich fik under pseudonymet Kazinski stor succes sammen med Den sidste gode mand og fortsætter i samme spor med den nye. Gidselforhandler ved Københavns Politi, Niels Bentzon, er igen hovedperson - denne gang sammen med kæresten, den traumatiserede astrofysiker Hannah Lund og seriemorderen selv. De 3 er på skift hovedpersoner i kapitlerne i en sag med flere mord om udforskning af nærdødsoplevelser samt livet efter døden og desuden med menneskelige sinds overdrev, traumer, søvnløshed og andre temaer. Det er ikke en 100 % unik konstruktion, men et rigtigt spændende og effektivt plot med mange lag og en stigende intensitet gennem bogen, selv om morderen afsløres et godt stykke inde i bogen. Interessante personskildringer og velskrevet historie giver også en god læseoplevelse ud over spændingen.

Selvstændig bog 2 i serien med Niels Bentzon i hovedrollen. I den høje stak af psykologiske thrillere og romaner om seriemordere på en mission ligger bogen pænt højt oppe - samme sted som bind 1 (mellem Brown og Larsson) og ret tæt på Slaughter, Hjorth og Verdon.

Velskrevet, intens og effektivt underholdende historie fra det menneskelige sinds overdrev med en seriemorder på jagt efter sandheden i livet efter døden og med komplekse og interessante personer. Bliver sikkert et hit ligesom bind 1.


litteratursiden.dk

d. 4. sep. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 4. sep. 2012

Elementært spændende, velskrevet og fermt konstrueret. Denne bog er et særdeles overbevisende og meget anderledes bud på en moderne krimi og lever til fulde op til forgængeren, ’Den sidste gode mand’....


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. sep. 2012


Weekendavisen

d. 14. sep. 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 14. sep. 2012