Bøger / faglitteratur / erindringer

Søvnløs : tusind vågne nætter og jagten på en løsning


Beskrivelse


Forfatterens personlige skildring af sit liv med alvorlige søvnproblemer gennem 16 år og dens påvirkning af livets gang i hjemmet og på jobbet. Samt gennemgang af litteraturen for at finde svar mod søvnløshed. Med en liste over hans bedste råd mod søvnløshed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. feb. 2020

Søvnløshed er et almindeligt, men også belastende problem, og det er dyrt for samfundet. Forfatteren skildrer sit liv med alvorlige søvnproblemer og fletter det personlige med søvnvidenskab og dens historie. Underholdende og lærerig for voksne søvninteresserede og -besværede. Kan også anbefales til dem, der læser sygehistorier.

Bogens norske forfatter har haft søvnproblemer i mindst 16 år, da han beslutter sig for at gennemgå litteraturen og forsøge alt, hvad der er muligt for at overvinde insomnien. Hvad er søvn? Hvorfor sover vi? Hvordan kommer vi til at sove bedre? Hvad sker der i kroppen og hjernen, hvis vi ikke sover nok? Alle disse spørgsmål forsøges besvaret med hjælp fra både ny og gammel faglitteratur. Undervejs hører vi om hans søvnløshed og dens påvirkning af livets gang i hjemmet og på jobbet. Til sidst får vi en liste over hans bedste råd mod søvnløshed.

Det er både underholdende, medynkvækkende og lærerigt at læse om Anders Bortnes mange besværligheder, hans livshistorie og vejen til erkendelse af hvilken metode, der med sikkerhed har fungeret mod søvnløsheden. Ikke helt overraskende er det kognitiv adfærdsterapi, der gør udslaget.

Derfor sover viTrøstebog for søvnløseForstå din søvnSøvnkurenSov nu! og Trøstebog for søvnløse har også en uhøjtidelig tone. Derudover kan titler som Forstå din søvn, Søvnkuren og Sov nu! foreslåsDerfor sover vi og har også en uhøjtidelig tone. Derudover kan titler som Forstå din søvn, Søvnkuren og Sov nu! foreslåsDerfor sover vi og Trøstebog for søvnløse har også en uhøjtidelig tone. Derudover kan titler som , Søvnkuren og Sov nu! foreslåsDerfor sover vi og Trøstebog for søvnløse har også en uhøjtidelig tone. Derudover kan titler som Forstå din søvn, og Sov nu! foreslåsDerfor sover vi og Trøstebog for søvnløse har også en uhøjtidelig tone. Derudover kan titler som Forstå din søvn, Søvnkuren og foreslås.