Bøger / faglitteratur

Søvnløshed : en guide til sund søvn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. aug. 2010

Håndbog for personer med søvnproblemer og for sundhedspersonale. Bogen er alment læsbar og indeholder tests til klarlægning af problemerne, sådan at man bedst kan hjælpe sig selv/sin patient.

Forfatteren er amerikansk klinisk psykolog og anvender kognitiv adfærdsterapi til behandling af søvnforstyrrelser, depression og angst. Psykiske problemer kan være årsag til søvnproblemer, men ofte er der andre årsager, som man ved hjælp af denne bog kan udrede og få gode råd til løsning af, helst uden brug af medicin. Der beskrives en række årsager til dårlig søvn, som kan analyseres ved hjælp af tests og søvndagbog. Der er dansk forord v/overlæge Jan Ovesen og redaktionen har gennemgået hele bogen for berigtigelse, dog tager man forbehold for evt. ændringer omkring anvendelsen af medikamenter. Sidst i bogen findes forfatterens litteraturliste, og der er tilføjet en fortegnelse over danske trykte og online kilder.

En række bøger beskriver søvnproblemer hos voksne, til dels også med samme vinkel. Denne bog er nærmest en manual, der afspejler et behandlingsforløb hos en søvnspecialist, lige fra udredning til de teknikker og metoder, der arbejdes med på en klinik.

Letlæst, praktisk håndbog om voksnes søvnproblemer, årsager og behandling, som især baserer sig på kognitiv adfærdsterapi fremfor medicinering. Bogen er letforståelig og henvender sig til patienter og sundhedspersonale. Den trinvise behandlingsmetode er overskueligt beskrevet, øvelser og tests virker brugervenlige.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 35 (2010)

af

af

Berit Ellehammer-Ronthov

Årg. 41, nr. 35 (2010)