Bøger / faglitteratur

Søvnrevolutionen : hvordan du ændrer dit liv én nat ad gangen : til alle dem, der er trætte og kede af at være trætte og kede af det


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 27. sep. 2016

Alle vi travle mennesker, der lider af FOMO (Fear of Missing Out), burde læse denne bog om de store omkostninger ved manglende søvn. Arianna Huffington fra "The Huffington Post" kommer hele vejen rundt, fra drømme og helbredsmæssige konsekvenser til sovepilleindustri og metoder til at genvinde sund søvn.

Huffington gør opmærksom på søvnens store betydning for basale ting som helbred, humør og for den ydeevne, der efterspørges af samfundet. Vi skal forstå, at det ikke er smart at arbejde så meget og sove så lidt, altid være på og aldrig komme ned i gear. I første del behandles søvn fra alle vinkler bl.a. vores nuværende søvnkrise, videnskaben om søvnen, søvnindustrien, søvnen historisk set, drømme og søvnapnø. I bogens anden del gennemgås forskellige metoder til søvnforbedring, og der sluttes af med næsten 100 sider noter. Huffington er selv gået ned med stress og søvnmangel, men har lært at passe sin søvn. Hun er chefredaktør for den kendte internetavis og har skrevet bestselleren At leve.

Et stort, ret let læst og meget grundigt værk, der sætter søvnen ind i samfundsmæssig sammenhæng og burde ændre vores syn på søvn som noget unødvendigt.

Jes Gerlachs SøvnSov godt er mere faglig og sætter ikke emnet i perspektiv i så høj grad som denne. Andre bøger om søvn, fx Sov godt, er vejledninger til at sove bedreJes Gerlachs Søvn er mere faglig og sætter ikke emnet i perspektiv i så høj grad som denne. Andre bøger om søvn, fx , er vejledninger til at sove bedre.


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 20. jan. 2017