Bøger / skønlitteratur til børn

Sofia den første


Beskrivelse


Billedbog. Prinsesse Sofia holder pyjamas party på slottet, men det er svært at få nye og gamle veninder til at feste og være glade sammen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 18. okt. 2013

Der er en prinsesse inden i enhver pige, og nu har de yngste endelig fået en Disney-prinsesse på deres egen alder. Hvis pigerne ikke allerede kender Prinsesse Sofia den Første fra Disney Juniors massive markedsføring eller fra diverse merchandise, så skal de nok falde for hendes store blå øjne og lyserøde glimmer, når de ser forsiden af denne bog.

Den amerikanske forfatter, som normalt går under navnet Cathy Hapka, har udgivet flere børnebøger i sit hjemland og en enkelt på dansk. Denne bog er et rigtigt kvalitetsprodukt. Sofia den Første er en helt almindelig pige på 7-8 år, hvis mor gifter sig med en konge. Nu skal Sofia lære at være en prinsesse og begå sig på et slot, hvor der både er feer og tryllerier. Sofia får også en stedsøster, som i starten af bogen driller hende. Med Askepots hjælp bliver de 2 små prinsesser dog alligevel gode venner. Her er vanlig Disney-pædagogiske moraler dog tilsat en nutidig relevans. Illustrationerne signalerer klart Disney, men har fået et løft og får personligheden frem hos både hoved- og bipersoner. Teksten er mundret og flydende ligesom niveauet mellem illustrationer og tekst svarer til en almindelig billedbog.

I forhold til Disneys andre bøger med voksne prinsesser, har denne både et mere aldersvarende grafisk udtryk og indhold for billedbogslæsere.

Pigerne vil slet ikke kunne få nok af bøgerne om Sofie den Første, og dét skal forlaget nok råde bod på med mange flere bøger om den charmerende prinsesse.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Helle Laursen

d. 2. sep. 2015

Tre bøger fra Disney i serien af "Magiske historier". Denne gang er vi inviteret med i Mickeys klubhus, med på Doktor McStuffins klinik og endelig er der eventyret om Sofia den første. For 4-7-årige.

I "Mickeys klubhus" tager Mickey og vennerne på eventyr i en luftballon. Der går hul på ballonen og de strander på en bjergtop. Heldigvis har de "tingest" lige ved hånden, men kan den hjælpe dem med at finde hjem til klubhuset igen? I "Doktor McStuffins" er det en meget varm dag, og der er ikke meget at lave på klinikken for McStuffins. Pludselig er der noget galt med Tommys brandbil og den må ind på klinikken og fikses. Sidst i bogen er der fem gode råd til hvad men skal huske at gøre på varme solskinsdage. I "Sofia den første" skal Prinsesse Sofia holde pyjamasfest på slottet, og inviterer sine to veninder Viola og Rose. De er ikke prinsesser og det er svært for dem at passe ind sammen med de andre prinsesser, der er inviteret. Bøgernes forsider er farverige og holografiske.

Figurerne i alle tre fortællinger er magen til dem børnene kender fra film og tv, og illustrationerne er farverige og flotte. Bøgerne kan være et fint supplement til de figur-universer, som børnene kender.

Der er utallige Disney billedbogs-fortællinger. Der er tidligere udkommet FrostKlokkeblomst og legenden om ønskedyret (Magisk historie) og Klokkeblomst og legenden om ønskedyret i serienDer er utallige Disney billedbogs-fortællinger. Der er tidligere udkommet Frost (Magisk historie) og i serien.