Bøger / skønlitteratur / roman

Sofie Amalie Moth og Christian 5.


Beskrivelse


Om Christian V's unge elskerinde Sofie Amalie Moths (1654-1719) skæbne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Ewalds klassiske historiske romaner genudgivet. Retter sig mod læsere af historiske romaner, romaner om kongelige samt af romaner med en stærk kærlighedshistorie.

Kirstine Munk elskes af Christian IV. Trods Ellen Marsvins indvendinger lever de sammen, indtil hun forlader ham, og han smæder hende i offentligheden. Sofie Amalie Moth er Christian V's elskerinde og ender efter hans død på godset Fruens Egede på Sydsjælland.

Ewald skrev i 1906-08 serien Danske dronninger uden krone, om Dyveke og Christian II, Anna Sofie Reventlow og Frederik IV og Grevinde Danner og Frederik VII. Disse fortsætter Aschehougs udgivelse af serien. De er udgivet løbende siden 1. udgaven i 1906-07, senest af Høst i 2000, der er baseret på 1907-udgaven, har indledning og efterskrift af Bodil Wamberg og en mere vignet-præget forsideillustration samt en tydelig angivelse af serietitlen. Forhåndenværende udgaver er paperback med flapper og i god kvalitet uden indledning/efterskrift og uden serietitel. Forsiderne viser malerier på en baggrund af grønt/rosa stiliseret silketapet. Bagsideteksten gengiver kvindernes levnedsforløb Satsen er tilstrækkelig stor til at kunne læses af den ældre læserskare, som denne type udgivelser formentlig primært læses af.

Ny udgave af en klassisk historisk serie om kongers kærlighed, der kan erstatte ældre eller udtjente eksemplarer.