Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sofies spejl :-0


Beskrivelse


Sofie er utilfreds med sig selv. Hun spiser kun lidt, Sabrina mobber hende og lillebror bliver syg. Hun er forelsket i Gustav, men bryder han sig overhovedet om hende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2012

af

af

Else Lerche

d. 17. sep. 2012

Det tredje bind om Sofie er til piger mellem 12-14 år. Bind to var Vild med Sofie :(́, 2011. Nu kan de bl.a. læse om mobning, lavt selvværd og forelskelse. Den er også velegnet som temalæsning, bl.a. om hvad mobning gør ved en.

Sabrina fra klassen mobber Sofie. Sofie spejler sig hele tiden, er utilfreds med sit udseende og for at blive tyndere, spiser hun næsten intet. Mor fortæller Sofie, at hun er køn og god nok som hun er. Sofie ved det egentlig godt, men formår ikke at gøre noget ved det. Lillebror, Oskar, får sukkersyge og det påvirker hele familien. At Oskar påtaler, at Sofie spiser for lidt, og at Gustav erklærer hende sin kærlighed, bliver det skub, der får Sofie til at ændre kurs. Forfatteren har et meget fint blik for, hvad der kan ske i pigers pubertet, og Sofie beskriver hun levende og troværdigt. Teksten er letlæselig og sat i små afsnit, 1-6 linjer med god luft imellem og bred margin. Den er skrevet i et varieret sprog. Forsiden viser små fotos på prikket, blåligt tapet, som i layout ligner de første bind. Bagsideteksten anslår temaerne.

Andre bøger til piger der har tema om mobning er fx Hjerteveninder, 2011, Kærestebogen, 2009 og Alfabetpigerne, 2006.

Forfatteren vil mere end bare underholde. Her vil hun bl.a. give piger en tro på, at de er gode nok præcis som de er. Det lykkes i det velskrevne bind, der godt kan stå alene. Det er lille i format og omfang, men vægtig i beskrivelsen af Sofies tanker og følelser.Informationer og udgaver