Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sofus og Albert får besøg


Beskrivelse


Sofus og hans hund Albert flytter hjemmefra - ud i skoven. De bygger et hus, hvor de kan bo alene. Men de får et uventet besøg. For børn fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. apr. 2023

Sofus og hans hund Albert flytter hjemmefra - ud i skoven. De bygger et hus, hvor de kan bo alene. Men de får et uventet besøg. For børn fra 7 år.

Tre små bøger om Sofus og hans hund Albert, der går på opdagelse. I "Sofus & Albert får besøg" flytter de hjemmefra. De elsker skoven og bygger et hus i et træ. Så kan de være alene. Men i løbet af natten får de besøg af en bjørn. Hvordan kommer de af med den? Albert har altid en god idé. Men Bjørnen rykker sig ikke ud af stedet. Da mor kalder, at der er pandekager, følger bjørn straks med. I "Sofus & Albert går på jagt" sætter de en fælde i skoven. De venter længe, men pludselig sker der noget. I "Sofus & Albert får en nabo" er et nyt pink hus med en ny nabo pludselig dukket op. Men skoven er ikke for piger! Hun skal væk! Men pigen smiler og er venlig, og hun inviterer på te og nybagte boller. Albert får en idé. Bjørn og Egern kan hjælpe med at skræmme hende langt væk. Men det går ikke som planlagt.

De letlæselige bøger med lix 7/let-tal 15 giver læserne nogle sjove læseoplevelser. Teksten og de læseudvidende illustrationer gør, at bøgerne fremtræder velskrevne og læseværdige. De afsluttes alle med, at Sofus og Albert er blevet klogere efter dagens leg og strabadser, og mor er stadig værd at komme hjem til.

Læs også Tilde og Vigga bygger en bådAli og far i bio, Ali og far i bio og t>53612091 Villy og Vaps<tLæs også Tilde og Vigga bygger en båd, og t>53612091 Villy og Vaps<t.