Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Sol, blæst, sand og vand


Beskrivelse


Fagbog om havet og områderne ved kysten. Hvilke dyr finder man her, og hvad kan man ellers opleve? For 6-8-årige med stor interesse for havet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2020

af

af

Thomas Elkjær Smedebøl

d. 16. sep. 2020

Fagbog om havet og områderne ved kysten. Hvilke dyr finder man her, og hvad kan man ellers opleve? For 6-8-årige med stor interesse for havet.

Bogen placerer sig i grænselandet mellem fagbog og billedbog og kommer omkring geografi, biologi, vejret og trafikken til havs, men får også plads til at runde verdenshavene og badereglerne. Mængden af tekst på siderne varierer meget, men der er mange fagord. Der er tydeligt markerede faktabokse, og alle sider er illustreret i farver. Teksten står med høj kontrast til baggrunden. Bogen er i hardback.

Der er absolut meget viden at hente, men bogen bærer præg af at være oversat. Fx beskrives farvandene omkring Danmark ret komplekst over otte linjer, uden et Danmarkskort at støtte sig til. I stedet findes på opslaget en illustration af den nordlige del af Tysklands kyst samt klippeformationer langs kysten. En del komplekse begreber - fx hvordan søstjerner spiser - forklares på skrift, men er ikke anskueliggjort grafisk. Det er synd, når nu bogen ellers er smukt illustreret. Bogen er bedst egnet til situationer, hvor indholdet formidles for barnet.

Der er mere viden om dyrelivet i verdenshavene i Min lille bog om livet i havetHavet omkring Danmark3D bog om havet og viden om Danmarks farvande i Havet omkring Danmark. Vil man gå på opdagelse i dybet er 3D bog om havet et spændende valgDer er mere viden om dyrelivet i verdenshavene i Min lille bog om livet i havet og viden om Danmarks farvande i . Vil man gå på opdagelse i dybet er 3D bog om havet et spændende valgDer er mere viden om dyrelivet i verdenshavene i Min lille bog om livet i havet og viden om Danmarks farvande i Havet omkring Danmark. Vil man gå på opdagelse i dybet er et spændende valg.