Bøger / faglitteratur / erindringer

Sol og tunge skyer : erindringer


Beskrivelse


Skuespilleren Holger Juul Hansen (f. 1924) fortæller om privativets og karrierens op og nedture.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 17. maj 2011

Selv om det efterhånden er et stykke tid siden den folkekære skuespiller sidst har været aktuel, er han stadig en yderst populær person, med et trofast - nok lidt ældre publikum.

I 1995 udgav H.J.H. den populære erindringsbog Det må aldrig blive sølle. Her 16 år efter følger så en opdateret version, som dog har fået sin egen titel. I forhold til den oprindelige bog er der blevet strammet betydeligt op i teksten, og bogen har fået en mere indbydende forside og bedre typografi. Nyt er også et fyldestgørende CV og personregister, og H.J.H. har tilføjet nogle kapitler om bl.a. Helle Virkners død, sin egen kræftsygdom, og det spændende samarbejde med Lars von Trier, men ellers er det meste af indholdet identisk. Vi hører selvfølgelig om hans karriere og de utallige mennesker han har arbejdet med, men ellers ligger det meste af fokus på privatlivet. Det er hyggelige og humoristiske erindringer om koner, børn og hunde, men personligt kunne jeg af og til ønske mig at han havde ladet hånt om pænheden og tilføjet lidt mere kant. Det er den lidt ældre målgruppe nok ligeglad med og bogen skal nok få mange udlån.

I Bag rampelyset fra 2004 har H.J.H. tidligere udgivet en bog med fokus på humoristiske anekdoter fra sin tid som skuespiller.

De nye kapitler, den opstrammede tekst, og den bedre typografi, gør det nødvendigt at anskaffe version to af denne livsbekræftende og underholdende biografi. Kan erstatte den gamle version.


Berlingske tidende

d. 16. juni 2011

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 16. juni 2011


Information

d. 27. maj 2011

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 27. maj 2011


Jyllands-posten

d. 24. juni 2011

af

af

Henrik Lyding

d. 24. juni 2011