Bøger / skønlitteratur / roman

Sol, stjerne, ulykke


Beskrivelse


Sheila finder Sidsel i en forulykket bil og det vækker minder til dengang for 20 år siden, hvor en frygtelig hændelse fandt sted.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2018

af

af

Stine Grabas

d. 7. maj 2018

Sheila finder Sidsel i en forulykket bil, og det vækker minder om dengang for 20 år siden, hvor en frygtelig hændelse skete. For læsere af romaner med et tvist.

En nat kommer cirkusartisten Sheila forbi et ulykkessted i USA, hvor danskeren Sidsel er kørt galt. Sheila synes, hun kan genkende ansigtet, men ringer efter en ambulance og forlader stedet. Hun opsøger efterfølgende Sidsel og det vækker minder om dengang, hun som barn var i Danmark og en dag gik udenfor cirkuspladsen. Dengang var pigerne blot 8-9 år gamle og de har siden båret på en frygtelig hemmelighed, som ingen af dem har fortalt til nogen. Bogen springer i tid, så man dels hører om livet i cirkusset og dels om den skæbnesvangre hændelse for 20 år siden. Cæcilie Lassens store forfatterskab rummer bl.a. En god dag at flyveDybhavsfisken og DybhavsfiskenEn nat kommer cirkusartisten Sheila forbi et ulykkessted i USA, hvor danskeren Sidsel er kørt galt. Sheila synes, hun kan genkende ansigtet, men ringer efter en ambulance og forlader stedet. Hun opsøger efterfølgende Sidsel og det vækker minder om dengang, hun som barn var i Danmark og en dag gik udenfor cirkuspladsen. Dengang var pigerne blot 8-9 år gamle og de har siden båret på en frygtelig hemmelighed, som ingen af dem har fortalt til nogen. Bogen springer i tid, så man dels hører om livet i cirkusset og dels om den skæbnesvangre hændelse for 20 år siden. Cæcilie Lassens store forfatterskab rummer bl.a. En god dag at flyve og .

Bogens opbygning gør, at der er en vis spænding og man er godt klar over, at noget er galt. Man skal imidlertid langt ind i bogen, før man man som læser bliver grebet af fortællingen og det er en skam. Ellers er det en velskrevet roman med en overordnet god fortælling med flere lag.

Forfatteren minder om Nina Bolt og man kommer også til at tænke på Harriet Lanes Den anden.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 6. juni 2018

Spændende og medrivende skæbnefortælling om to kvinder, der genforenes efter ikke at have set hinanden i mere end tyve år. Den stærkt overvægtige musikstuderende Sidsel rejser fra København til Misso...