Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Soldat


Beskrivelse


Om soldatens opgaver og udstyr under og efter en krig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 31. jan. 2012

Denne bog er sidste skud på stammen i den velkendte fagbogserie Første fakta. Som seriens øvrige titler henvender denne bog sig til læsere mellem 7 og 9 år, som har knækket læsekoden. Og ligesom seriens øvrige titler er det en flot fagbog med imponerende høj faglighed det lave lixtal og de få sætninger taget i betragtning. Man imponeres hver gang over, hvor meget faglighed denne serie mestrer at præsentere på meget lidt spalteplads.

Bogen giver en kort introduktion til det at være soldat. Over 7 tekstsider gives begrundelsen for nødvendigheden af soldater, en introduktion til soldaternes våben og maskiner samt fortælles om soldater til lands, til vands og i luften, det farlige ved at være udstationeret soldat, at krig også er for kvinder samt problematikken med minerydning. Så mange emner på kun 7 tekstsider og med et lixtal på 10 må siges at være imponerende! Den faglige dybde er logisk nok ikke høj, men det er stadig imponerende hvor meget faglighed, der kan komprimeres på så lidt spalteplads. Teksten suppleres med helsides fotografier, som appellerer til målgruppen. Bogen vil vække interesse blandt børn med pårørende i krig samt blandt mange af de drenge, der normalt ikke interesserer sig for bøger.

De små fagbøger og Læs dansk fakta er to andre gode fagbogsserier for samme målgruppe med et højere lixtal samt mere faglig dybde.

Endnu en spændende udgivelse i serien Første fakta. Bogen appellerer til børn med pårørende i krig samt til mange af de drenge, som ikke interesserer sig for bibliotekets øvrige udgivelser.