Bøger / skønlitteratur / tragedier

Soldaten


Beskrivelse


Drama om at være udsendt soldat for Danmark. 4 roller (1 mand, 3 kvinder), 2 scener/locations. Varighed: 45 minutter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 8. juni 2017

Ved en ung soldat nok om, hvad han går ind til når han udsendes i krig? Og hvad han kommer hjem med? For alle der gerne vil blive klogere på unge udsendte.

"Soldaten" er fortællingen om en familie der splittes af krigen i Mellemøsten. En ung soldat drager til Afghanistan, for at opleve en anden verden og "gøre en forskel". Derhjemme efterlader han sin elskede lillesøster. Soldaten ser og kommer ud for uhyrligheder og vender kun med nød og næppe hjem, hvor alting nu er forandret. Dramaet er oprindelig opført som teaterstykke på Teateret Fair Play for unge og nomineret for årets Reumert. Manuskript-formen er bevaret.

Stærk fortælling, der ikke er for sarte sjæle - hvilket man skal være opmærksom på, hvis børn/unge skal læse den. Dramaet skildrer hvad der kan ske for et ungt menneske, der drager i krig. Det fortæller os om det man ikke kan forstå som pårørende. Og om det man heller ikke kan forstå som soldat, før at det er for sent. Fortællingen er ikke moraliserende, men beskriver nøgternt soldatens forskellige overvejelser under ekstreme forhold - fx det at slå ihjel. Hård, men vedkommende læsning for en nation som Danmark, der sender vores unge ud i verdens krige.

Om samme emne findes fx Søndergaards Hell manTil sidste mand og af ny dansk dramatik findes Til sidste mand af NørgaardOm samme emne findes fx Søndergaards Hell man og af ny dansk dramatik findes af Nørgaard.