Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Soldater


Beskrivelse


Opgaver på fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. nov. 2013

Fin, opdateret fagbog om aktuelt og relevant emne. Velegnet til såvel emnearbejde, fagligt læsekursus som almindelig interesse-læsning. Primært velegnet for aldersgruppen mellem 7 og 11 år.

I 11 velskrevne afsnit belyses emnet "Soldater" sobert, klart og oplysende. Emnet er mere relevant end nogensinde efter Danmark i de senere år har været involveret i flere krige. Dette får børn til at stille spørgsmål, og her vil det være både uheldigt og forvirrende, hvis materialet ikke er nogenlunde opdateret. Fagbogen her går både generelt og specielt til værks. Således leveres der flere afsnit om krig, krigsførelse og det at være soldat og dels leveres der mere specifikke afsnit om moderne krigsførelse, militærets opbygning og danske soldater i udlandet. Selvfølgelig tages emnet: børnesoldater også op - kort, oplysende og ikke-sensationelt.

Der findes enkelte andre lette fagbøger om soldater, eksempelvis Søndergaards: Soldater - i krig og fred og Golanders: Soldat. Hvor den førstnævnte ikke er helt opdateret, er sidstnævnte noget lettere og mere kortfattet end den her anmeldte.

En god, gennemarbejdet og absolut overskuelig fagbog om et enormt stort emne, der på mange måder opleves vigtigt og relevant for børn - måske endda mere påtrængende end tidligere.