Bøger / faglitteratur til børn

Solen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2018

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 12. dec. 2018

Letlæst bog med fakta om solen. En del af serien "Solsystemet". Formidling fra 5 år, selvlæsning fra 8 år.

Bogen fortæller kort om bla. solens beskaffenhed, solsystemet, jordens rotation og kredsløb om solen, livets opståen, månen, solformørkelser, planeterne, asteroiderne, mælkevejen og andre stjerner. Til sidst i bogen er der lidt bonusfakta, nogle ordforklaringer og et register. Illustrationerne er en blanding af fotos og digitale illustrationer. Den korte tekst og den store skrifttype gør at bogen er letlæst, men den er ikke lixet.

Bogens tekst er enkel og letforståelig, og de fleste illustrationer er lette at aflæse og flotte. Der er et par tvivlsomme udsagn: Der står at ækvator er det sted på jorden der er tættest på solen og det varmeste sted på planeten. Det er ikke rigtigt: Der er ikke nogen steder på jorden der er tættest på solen, det varierer, der er varmt fordi solen står højt, og varmerekorderne på jorden findes andre steder. En sætning som "planter ville ikke kunne gro, så dyrene ville ikke kunne få mad" virker som en for simpel forklaring på solen som forudsætning for alt liv.

Bogen er lettere læst end fx SolenSolenSolen og . En anden letlæst bog, som kun er lidt sværere, er - til gengæld er den også en del bedre og har flere facts medBogen er lettere læst end fx og . En anden letlæst bog, som kun er lidt sværere, er - til gengæld er den også en del bedre og har flere facts medBogen er lettere læst end fx og . En anden letlæst bog, som kun er lidt sværere, er - til gengæld er den også en del bedre og har flere facts med.Informationer og udgaver