Bøger / faglitteratur til børn

Solen


Beskrivelse


Informationer om Solen, f.eks. hvor meget energi, den indeholder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 4. nov. 2014

For 14 milliarder år siden blev Universet skabt af et kæmpe brag. Senere blev der skabt stjerneøer, som kaldes galakser. Det ved vi fra forskerne. Den viden får de fra satellitter, der flyver rundt i rummet og sender informationer til Jorden. Fra 11 år og opefter.

Universet er temaet i disse 8 små bøger i serien "Vild med Viden". I "Big bang" kan du læse om, hvordan Universet blev skabt. I "Stjerner" lærer du om stjernebilleder, supernovaer og kikkerter. I "Galakser" fortælles om Mælkevejen og Andromeda-galaksen, og "Sorte huller" fortsætter beretningerne om, at i midten af de fleste galakser, er der et kæmpe stort hul. I "Kometer" fortælles fx om deres langstrakte baner rundt om solen, og i "Solen" får du et indtryk af, hvor meget energi, solen indeholder. "Solsystemet", indeholder viden om planeterne og månen. Til sidst "Rumfart" med det nyeste om satellitter, raketter og rumkikkerter.

Nogle rigtig gode små bøger, hvor du får alt den nyeste viden om Universet.

Bøgernes størrelse og layout er som fx NæsehornetUd i rummetKom tæt på solsystemet. Om samme emne findes fx Ud i rummet og Kom tæt på solsystemetBøgernes størrelse og layout er som fx Næsehornet. Om samme emne findes fx og Kom tæt på solsystemetBøgernes størrelse og layout er som fx Næsehornet. Om samme emne findes fx Ud i rummet og .