Bøger / faglitteratur til børn

Solen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 16. aug. 2017

Solen er en stjerne. Den giver os lys og varme. Uden den var der intet liv på Jorden. Månen og solen ser lige store ud. Men solen er mange gange større end månen. Til børn fra 8-10 år.

I bogen fortælles om, hvordan solen og hele solsystemet blev skabt, og om Jordens gang rundt om solen og sig selv - altså årstider, dag og nat. Klimabælter, solformørkelse, solens energi, som skaber alt liv på Jorden, dyrkelse af solen som en Gud i gamle dage, dens farvede lys, som kan ses gennem et prisme, galakser og solens levetid - er andre emner, som berøres. Teksten står på korte linjer i afsnit. Udgives i serien "Faktisk!". Bogen har lix 16. Illustrationerne er en blanding af farvefotos og farvede tegninger. På et dobbeltopslag fylder teksten en side og den tilhørende illustration den modstående side. Bagerst en opsamlingsside med overskriften "Fakta om Solen".

Det er en rigtig flot og god bog, som trods sine få sider giver en masse oplysninger. Mange børn er meget optaget af rummet. Det er et emne i faget N/T på mellemtrinet, hvor denne bog fint kan indgå i en emnekasse.

Fra 2014 findes denne lille bog, som blev lavet sammen med DTU SolenSolsystemet til 10-12 år. I serien "Små fakta" udkom i 2010 SolsystemetFra 2014 findes denne lille bog, som blev lavet sammen med DTU Solen til 10-12 år. I serien "Små fakta" udkom i 2010 .