Bøger / skønlitteratur / roman

Solens folk


Beskrivelse


Da den tapre og kloge Hvide Fugl dør, bliver hans verdensfjerne og måske småt begavede bror Salamander leder af Ugleklanen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 10. sep. 2008

For alle, der holder af beskrivelser af daglig levevis, kampe og intriger i samfund før vores tidsregning.

Handlingen udspiller sig ca 1500 år f.Kr. i Nordamerikas første bysamfund Solbyen i det nuværende Louisiana. Solbyens samfundssystem består af fem klaner, der ledes af Ugleklanen. Klanens leder, kvinden Vingehjerte, har to sønner, den tapre, kloge Hvide fugl og Salamander, der anses for at være småt begavet og verdensfjern. Da hans bror dør, bliver han alligevel klanens leder som den eneste anden efterkommer af Vingehjerte. Han overtager også sin brors to koner, der siden efterstræber ham på livet. Bogen er den femte enkeltstående roman i historien om Nordamerikas urbefolkning. De fire andre Ulvens folk, Ildens folk, Jordens folk og Havets folk er udkommet fra 2003 og frem. De behandler andre perioder af Amerikas ældste historie bygget op på samme måde. Forfatterparret, der er arkæologer, har planlagt i alt 12 bind i denne serie.

Serien kan sammenlignes med fx Hulebjørnens klan eller andre romaner, der behandler forhistorisk tid set gennem en række fiktive personers liv og oplevelser.

Hvis man kan lide idéen om at fortælle historie gennem fiktive personers oplevelser, er disse bøger et udmærket bud. Den lange litteraturliste vidner om, at der ligger store studier bag bøgerne. Dette femte bind giver, som de andre, et troværdigt billede af et forhistorisk samfund.