Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Solgt


Beskrivelse


Beretningen om den unge russiske pige Natasja som vokser op i en fattig landsby i Rusland, og søger mod storbyen i jagten på et bedre liv. Hun lokkes af et tilbud om at blive barnepige i Sverige, men ender i stedet med at blive offer for menneskehandel og tvunget til prostitution.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Rystende autentisk fortælling om en ung tvangsprostitueret piges oplevelser som sexslave i bl.a. Sverige, udsendt i serien Virkelighedens verden. Bogen henvender sig til seriens sædvanlige målgruppe og til unge (piger) fra 15-års alderen.

Natasja fra Rusland har fortalt sin historie til en eksilrussisk forfatter og forlægger fra Sverige. Bogen er skrevet i et flydende, letlæst sprog og beskriver de mange afskyelige hændelser nogenlunde nøgternt uden overdrevne effekter. Den 17-årige naive pige bor fattigt langt ude på landet, så da hun får tilbudt job i udlandet af en charmerende mand, tror hun at lykken er gjort. Da det går op for hende, at hun er solgt til slaveri i snuskede private horehuse, tyr hun til sprut og stoffer for at dulme ydmygelserne fra kunderne og fra de voldelige alfonser. Efter 5 mdr. bliver en pludselig sygdom også hendes redning.

Det er en væsentlig og aktuel historie at få fortalt, i og med der er en voksende politisk bevågenhed på problemet traficking. En tilsvarende historie er fortalt i Herbjörg Wassmo's seneste roman Et glas mælk, tak, som indholdsmæssigt har mange handlingsmæssige ligheder.

En rystende fortælling med politisk aktualitet om unge fattige kvinder, der narres og kidnappes til en slavetilværelse som prostituerede. Bogen får nemt ben at gå på i udlånet, idet den udkommer i den selvformidlende serie Virkelighedens verden, men kan også bruges i forbindelse med opgaveskrivning og i ungdomshjørnet til læsere fra ca. 15 år.Informationer og udgaver