Bøger / faglitteratur til børn

Solsystemet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2011

af

af

Inge Lykke

d. 12. apr. 2011

Til børn fra 9 år, som er klar til den første faglige læsning og til lidt ældre, som har brug for et kortfattet overblik og sammendrag om planeterne.

Serien lever op til sit sædvanlige farverige udtryk. Alle sider er holdt i blå, gule og orange nuancer, med mange små og store fotos og tegninger. Teksten er sat med stor skrift og indeholder mange fakta trods den lille mængde letlæste tekst. Der er opslag om hver enkelt planet, solen, månen, teleskoper, hvordan man fotograferer på Mars og et forsøg på at forklare, hvordan planeterne er opstået. Der er faktabokse, gode litteraturhenvisninger til bøger og internet og en "kort fortalt"-side bagerst. Der kan frit hentes opgaver til bogen på www.flachs.dk.

På hylderne står i forvejen Solsystemet i serien De små fagbøger og Vores nye solsystem i serien Det lille fagbibliotek. Lidt yngre læsere kan være med i denne nye udgave, på grund af de mange illustrationer, som hjælper læseren godt på vej.

Det er et svært emne at fortælle om til så små børn, men det er dygtigt formidlet. Mange børn er fascinerede af og synes, det er spændende at læse om vores solsystem. Bogen kan varmt anbefales.