Bøger / skønlitteratur / roman


Beskrivelse


Karen vil skilles fra Søren, som har været hende utro efter mere end 20 års ægteskab. Hun skal nu navigere i et helt ny verden med datingprofiler, delebørn, eks-svigermor og eksmandens nye fitnesskæreste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 10. mar. 2017

Karen bliver skilt fra Søren efter mere end 20 års ægteskab. Men hvad stiller man i grunden op på datingmarkedet, når man er i 40'erne og ikke aner, hvad en b-ven er og egentlig synes at glatbarbering er voldsomt besværligt? Hverdagsfortælling for voksne kvinder.

Karen og Søren har en rigtig kernefamilie med 2 børn og parcelhus. Men da Søren vælger at søge efter nærvær gennem en affære med en yngre og slankere kollega, vælger Karen at blive en del af den skilsmissestatistik, hun foragter. Karen skal nu navigere i en helt ny verden med datingprofiler, delebørn, eks-svigermor og eksmandens nye kæreste. Heldigvis bliver hun bakket op af sine veninder, men det er alligevel ikke let bare at slippe den samhørighed, hun havde troet, skulle vare hele livet.

Bogen er helt nede på jorden og nøgternt fortalt, hvilket giver et hverdagsagtigt præg som ikke overlader meget til læserens egen fantasi. Bagsiden lover mere chick lit-agtig sjov, men bogen er en ganske hjertevarm og ligefrem beskrivelse af de mange følelser og komplikationer, som utroskab og skilsmisse fører med sig. Det danske forfatterpar har tidligere udgivet flere ungdomsbøger, som fx Karolines verden.

Den pragmatiske fortællestil ses også i fx Dorthe Larsens TOFU - et stykke af livet. En mere romantisk skilsmisseberetning findes i Åsa Hellbergs Toscana tur og returTofu - et stykke af livetToscana tur og returDen pragmatiske fortællestil ses også i fx Dorthe Larsens TOFU - et stykke af livet. En mere romantisk skilsmisseberetning findes i Åsa Hellbergs .