Bøger / faglitteratur

Som at se på solen : at leve med døden


Beskrivelse


Den kendte psykiater, terapeut og forfatter behandler et grundlæggende menneskeligt vilkår, nemlig døden og dødsangstens betydning for vores liv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2008

af

af

Katja Larsen

d. 30. maj 2008

Henvender sig til læsere der er interesserede i selvudvikling. Læsere af Yaloms tidligere bøger samt læsere der går ind for eksistentiel psykoterapi vil finde denne bog interessant.

Yalom er psykiater og psykoterapeut og har skrevet flere fagbøger blandt andet Eksistentiel psykoterapi, ny udg. 2007. Som at se på solen omhandler eksistentiel psykoterapi og er skrevet i et letforståeligt sprog. Til trods for det tunge emne: døden og den måde den påvirker os på, er den til at gå til. Yalom behandler emnet gennem overvejelser over, hvordan døden optræder i kunst og filosofi samt via cases fra sin paksis som psykoterapeut. Yaloms tese er, at ved at konfrontere den dødsangst som vi alle har, kan vi opnå eksistentiel opvågnen og dermed få et mere meningsfuldt liv.

Yaloms tidligere bog Eksistentiel psykoterapi behandler de fire livstemaer: døden, friheden, menneskets eksistentielle ensomhed samt meningen med livet. Desuden er der bogen Døden må vi leve med, 2006 som ser på døden historisk set, i litteraturen, i overtroen og psykologisk set.

Bogen behandler et lidt tungt emne, men budskabet er positivt: ved at erkende din angst for døden, som jo er uundgåelig, kan du få et bedre, mere meningsfuldt liv. Sagt på en anden måde: vi skal huske at vi alle dør og ikke ved hvornår og derfor skal vi leve livet nu, mens vi har det. Jeg tror på, at der nok skal være læsere til denne bog som, dog for mig, virker bedst i små doser.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 20 (2008)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 108, nr. 20 (2008)


Weekendavisen

d. 11. juli 2008

af

af

Liselotte Wiemer

d. 11. juli 2008