Bøger / skønlitteratur / roman

Som et blik fra helvede


Beskrivelse


Thriller, der følger den militante islamiske terrorismes uhyggelige og labyrintiske vej til Europa. Handlingen følger opbygning af en terroraktion med mulig kulmination i København, og skildrer samtidig det intense efterretningsarbejde som finder sted i PET.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. mar. 2014

Bred målgruppe. Rent guf for dem, som holder af en thriller med internationalt format.

"Hell is empty and all the devils are here". Med dette fantastiske citat af Shakespeare fra Stormen tager Frank Jensen, tidligere operativ chef hos Politiets Efterretningsvæsen (PET), i sin thriller-debut, læseren effektivt og dygtigt ved hånden med på en veritabel tour-de-force til den verden, hvor militante og ekstreme islamistiske terrorister skabes. "Guds sværd" er navnet på den uhyggelige terror-aktion, der tilsyneladende som kulmination har som formål at ramme og lamme København under et internationalt topmøde. Sideløbende med vi følger terrorens uhyggelige labyrintiske vej, følger vi netop arbejdet hos PET med at optrevle og måske forhindre terroren i at nå Danmark. Plottet er spændende og holder fint bogen ud, sproget levende og velskrevet. Det er en rigtig "page-turner", hvor man både er godt underholdt og samtidig får et tankevækkende indblik i islamisk terrorisme og i det internationale efterretningsarbejde. Bagerst i bogen en nyttige oversigt over vigtige karakterer i bogen og samtidig liste og forklaring om de mange forskellige terror- og efterretningsorganisationer, der er med i bogen.

Er helt på niveau med de bedste danske og internationale thrillers. Af danske fx Jens Henrik Jensen bl.a. De hængte hunde eller Michael Katz Krefeld Protokollen.

Fremragende dansk terror-thriller med potentielt mange læsere på alle biblioteker.