Bøger / faglitteratur / bibelfortolkninger

Som Sørine læser Bibelen


Beskrivelse


Sognepræst og debattør Sørine Gotfredsens personlige introduktion til Bibelen med tråde til hendes eget liv og samfundsdebatten. Hun genfortæller de vigtigste dele af Bibelen og spejler historierne i samtiden og i forholdet til veninden Rose, som ikke deler hendes livsopfattelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 20. maj 2020

Sørine Gotfredsens personlige introduktion til Bibelen med tråde til hendes eget liv og samfundsdebatten. For voksne med interesse for kristendom, historie og eksistens.

Forfatteren genfortæller de vigtigste dele af både Det Gamle og Det Nye Testamente. Alle bibelhistorier spejles i samtiden generelt, men også i Gotfredsens eget forhold til veninden Rose, der har en helt anden livsopfattelse end hende selv. Rose er ikke troende, hun er kulturradikal og feminist med Suzanne Brøgger som forbillede. Bogen igennem lader forfatteren deres diskussioner og fundamentale uenigheder komme frem i lyset. Forfatteren refererer meget til Charlotte Brontës værker.

Aktuel personlig bibelhistorie og debatbog. Forfatteren skriver godt, og er selv klar over, at hun for ikke-troende kan virke hård og polemisk. Diskussionerne mellem hende og Rose viser på en intens måde forskellene mellem en kristen og en ikke-troendes verdensopfattelse. Som læser kommer man ind i et personligt rum mellem de to veninder.

Denne bog er også en personlig introduktion til bibelen: Bibelen.


litteratursiden.dk

d. 7. aug. 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. aug. 2020

Sørines bibelfortolkning er levende og personlig og knytter an til nogle af vor tids store eksistentielle problemstillinger. Sørine Gotfredsen er kendt som en skarp debattør med markante holdninger. D...


Kristeligt dagblad

d. 28. maj 2020

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 28. maj 2020


Jyllands-posten

d. 4. juni 2020

af

af

Mikael Jalving

d. 4. juni 2020


Berlingske tidende

d. 10. juli 2020

af

af

Pia Søltoft

d. 10. juli 2020


Weekendavisen

d. 23. dec. 2020

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 23. dec. 2020