Bøger / faglitteratur

Som vi plejer : om at lykkes som plejefamilie


Beskrivelse


Om problemstillinger i forbindelse med at være plejefamilie. F.eks. i forholdet til egne børn, ægteskabet, samarbejdet med plejebørnenes egne familier, supervision m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 25. maj 2010

Bogen henvender sig til plejeforældre, tilsynsførende, studerende, der arbejder med tvangsfjernede børn.

Biering-Madsen (BM) har i 30 år arbejdet med anbragte børn og plejeforældre. Bogen begynder med de overvejelser, som plejeforældre bør foretage, inden man vælger at begynde som plejeforældre. Det kræver noget af alle i familien, at der er et plejebarn. Kommunikation med plejebarnet kan være anderledes end det vante samtalemønster med egne børn, der er andre hensyn at tage, og BM giver gode eksempler på en god kommunikation med barnet. Der skal også tages individuelle hensyn, når barnet skal i aflastning, og udslusningen kræver meget af såvel barn som plejeforældre. Der er altid tilsyn og supervision, dette får også et kapitel. Sidst gennemgår BM de væsentligste paragraffer i lovgivningen, litteratur, hjemmesider og skema med de p.t. gældende takster for plejefamilier og skema med belastningsindikatorer. Bogen er velskrevet og trods det seriøse indhold ikke svær for udenforstående.

Familieplejehåndbogen, 2009 er mere en håndbog med faktuelle oplysninger. Der er mange andre bøger, bl. a. Egne børn - en bog om biologiske børn i familier med plejebørn, 2008. BM har ikke de faktuelle forhold som fokus, derimod det hele og gode liv i en plejefamilie for alle involverede: forældre, biologiske og anbragte børn, og det gør bogen lidt anderledes.

Det er en rigtig god bog, der tager fat i nogle meget væsentlige problemer i en plejefamilie, og den vil kunne bruges bredt.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 25 (2010)

af

af

Stieg Eriksen

Årg. 41, nr. 25 (2010)