Bøger / skønlitteratur / roman

Sommer ved floden


Beskrivelse


Evie Drake arver Købmandshuset efter sin mand. Et hus, der har været i slægtens eje i generationer. Gamle dokumenter sår tvivl om, hvem der er husets retmæssige ejer. Evie må træffe en svær beslutning, men får heldigvis hjælp fra en uventet kant.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 2. okt. 2015

Det idylliske sydlige England er rammen om en kompliceret arvesag, der sætter spørgsmålstegn ved, om sandheden altid skal frem? Til læsere af dameromaner, der holder af det smukke engelske landskab og slægtsintriger, tilsat et stænk af kærlighed og drama.

Evie Drake har arvet det eftertragtede Købmandshus efter sin mand. Et hus, der har været i slægtens eje i generationer. Evie føler sig ikke hjemme i det fornemme og majestætiske hus, hun trives bedst i det lille bådhus ved floden, og overvejer at sætte det store hus til salg. Men der er mange, der ønsker at spille en rolle i beslutningen, og sagen kompliceres yderligere, da glemte dokumenter sår tvivl om husets retmæssige ejer. Hvem vil i sidste ende være den rigtige arving til de to huse? Hvem vil påskønne deres sande værdi? Evie må træffe en svær beslutning, men får heldigvis hjælp fra en uventet kant.

Denne slægtsroman føjer sig fint til rækken af hyggelige engelske country-side romaner. En fortælling om skæbne, familie og kærlighed, med mange beskrivelser af det idylliske landskab og dets brogede persongalleri. Sproget er levende, men uden den store dramatik og de mange landskabsscenarier og beskrivelser af dagligdagens fornøjelser vil især tiltale de lidt ældre kvindelige læsere.

Joanne Trollope, Mave Binchy, Rosamunde Pilcher og Kate Morton har alle udgivet slægtsromaner i samme hyggelige stil.


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2015

af

af

Kirsten Marie Dreier

d. 3. nov. 2015

’Sommer ved floden’ er en stemningsfyldt fortælling om skæbne, familiefølelse og samhørighed, krydret med en intern arvestrid. Bogen foregår i det smukke sydvestlige hjørne af England, hvor forfattere...